Vinprovning

Vår vinprovningar lämnar alltid våra gäster leende. Vi testar viner som härstammar från olika delar av världen, från olika typer av druvor och med olika karaktär.


Vi har vinprovningar för olika inriktningar. Varför inte en kväll med vin och belgisk choklad? Om ni undrar något eller vill boka en kväll - maila till oss på:

info@belgobaren.se

 

 

 

Belgisk choklad

Belgisk choklad passar utmärkt till vin! Vi testar olika chokladvarianter, och får en inblick i tillverkningen av choklad och hur olika chokladstilar skiljer sig åt. Vi provar fyra olika choklader och fyra viner.

Pris 475:-/pers

 

 

Ost och vin

Upptäck hur smakupplevelsen av vinet kan förändras med ett tillbehör som ost. Du får lära dig mer om olika osttyper och vad som skiljer dem åt i smak. Först provar vi ostarna och det fyra vinerna var för sig, för att sedan se hur de passar ihop.

Pris 475:-/pers

 

 

 

 

Bordeaux

Lär känna ett av världens mest klassiska och kända vinområden, bland annat berömt för sina lagringsbara röda viner. Vi lär oss mer om områdets olika distrikt och vilka druvsorter som används. Sedan provar vi fyra olika viner för att se hur de skiljer sig åt.

från 575:-/pers

 

 

Mousserande vin

Vad skiljer olika mousserande viner från varandra? Och vad betyder egentligen att vinet genomgår en andra jäsning på butelj? Du får en inblick i olika sätt att framställa mousserande vin och tips på vad du kan servera till. Vi provar fyra sorter i olika stilar.

Pris 475:-/pers